Home » Herhaalrecept aanvragen

Herhaalrecept aanvragen

Herhaalrecepten kunt u op 2 manieren aanvragen:

1. Via de website, 24 uur per dag, 7 dagen per week.
2. Via de telefoon, keuzemenu, optie 2, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Als u voor een chronische aandoening medicijnen krijgt van uw huisarts, kunt u deze medicijnen rechtstreeks via de apotheek bijbestellen. Hiervoor hebben de huisartsen afspraken gemaakt met de apothekers. Op de controles kijkt de huisarts of de praktijkondersteuner samen met u of de keuze en de dosering van medicijnen eventueel moet worden aangepast. Als dat het geval is wordt de apotheek hierover elektronisch geïnformeerd. Tussentijds kan de apotheek uw medicijnen voortaan zonder nieuwe recept van de huisarts afleveren. Voorwaarde is dat de controles bij de huisarts op de afgesproken momenten plaats vinden. Ook geldt de regeling alleen voor aandoeningen waarvoor u bij de huisarts onder controle bent. Recepten van de specialist vallen hierbuiten.

Indien u een herhaalrecept via de website wilt aanvragen kunt dat doen door onderstaand formulier in te vullen. Recepten die u vandaag voor 16:00 uur aanvraagt liggen de volgende werkdag klaar bij uw apotheek.

(U kunt per aanvraag maximaal 3 recepten opgeven. Heeft u meer recepten nodig, dan kunt u ook meerdere aanvragen indienen.)

Aanvraagformulier

  • Vult u de gegevens van het recept zo volledig mogelijk in. De gegevens staan op de verpakking van uw recept!
  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid